7 dagen per week geopend
Bezorgen in Nederland en Duitsland
Scherpe prijzen

Het Springendal

Twents stukje puur natuur

Het Springendal

Het Springendal

Het Springendal is vanaf Actief Twente zo’n 40 minuten per fiets. De afstand is rond de 14 km.

Het Springendal is een prachtige plek met heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en oude boerderijen. In ongeveer 1920 kocht Jannink, een textielbaron uit Enschede, het Springendal. Hij maakte van het oorspronkelijke landbouwgebied een landgoed met veel Engelse invloeden. Het Springendal heeft wegen en water. Zo vind je er de Mosbeeklaan. Dit is een monumentale laan met zijlanen. Deze zijlanen bepalen het karakter van het landgoed. De bronnen en beken zorgen voor stromend water. Deze vormen drie vijvers en die voeden de Springendalsebeek.

Het Springendal is uitermate geschikt voor een mooie fietstocht maar ook de wandelaars kunnen hun hart ophalen. Zo heb je er drie verschillende wandelingen:

het_springendal

Bronnenroute (groene route) 4,7 km.
Op de Bronnenroute ontdek je de idyllische kant van het Springendal in Twente. Hier vind je kronkelpaden, vlonderpaden en beukenlanen langs kabbelende beken, heldere bronvijvers, akkers en hooilanden.

Heideroute (oranje route) 3,2 km
De Heideroute leidt je langs het prachtige heideveld de Paardenslenkte. Dit heideveld is een restant van het ‘onland’ wat ooit grote delen van Twente besloeg.

Boswachterspad 18 km
Het boswachterspad is een zeer mooie wandeling vol met kabbelende beekjes, bloeiende heidevelden en orchideeën.

Stuur ons een bericht via WhatsApp