7 dagen per week geopend
Bezorgen in Nederland en Duitsland
Scherpe prijzen

Het Singraven

Adembenemend mooi

Singraven

Singraven

Stap op je fiets en rij richting landgoed Singraven. Dit landgoed bevindt zich op een paar minuten afstand van Actief Twente.

het_singraven_fietsen

Landgoed Singraven ligt mooi aan de Dinkel, dichtbij Denekamp. Op het landgoed staan veel oude en speciale gebouwen, zoals Huis Singraven, het Koetshuis, en de oude watermolen met drie raderen. Het Singraven heeft bossen, lanen, velden, moerassen en het riviertje de Dinkel. Het is een interessante plek met veel geschiedenis, mooie natuur en leuke activiteiten zoals fietsen en wandelen.

Je kunt Landgoed Singraven makkelijk bereiken door de bordjes ‘Singraven’ te volgen vanuit Denekamp. Er is parkeerplek bij de watermolen.

Kasteel het Singraven

Het Huis op Landgoed Singraven heeft een lange geschiedenis. In 1381 werd het landgoed voor het eerst genoemd als boerderij genaamd ‘Hof ten Singraven’, en het was van de bisschop van Utrecht. Door de jaren heen hebben verschillende families het landgoed gehad, totdat het in de vroege 20e eeuw werd gekocht door de vader van meneer Willem Frederik Jan Laan. Willem Laan werd de eigenaar en woonde als laatste in Huis Singraven.

Huis Singraven (1)

Het park

Het park is echt de moeite waard om te bekijken vanwege de speciale planten en het mooie ontwerp van de tuin en het landschap. Onder leiding van Willem Laan heeft het park een grote make-over gekregen, met hulp van een beroemde tuinontwerper, Leonard Anthony Springer. Zo zie je een Engelse landschapsstijl met buigende lijnen, verrassende doorkijkjes, kunstmatige hoogteverschillen en kronkelende waterpartijen. En dichtbij het huis is er een formele stijl met rechte lijnen, zoals in de moestuin. In het park zijn er veel kleurige en geurende bloemen te vinden. Er staan ook verschillende beelden, zoals dat van de Griekse god Pan. Bij de muur van de moestuin staat een fontein met het beeld van Neptunus. Elk jaar wordt de bloementuin opnieuw ingezaaid met diverse bloemen. Gedurende het seizoen plukken onze vrijwilligers de bloemen en maken er boeketten van voor in het huis.

singraven_park

Watermolen

De watermolen is al sinds 1448 onderdeel van Landgoed Singraven. Er zitten drie molens bij: een oliemolen (die niet meer werkt en deels is afgebroken), een korenmolen en een zaagmolen. De korenmolen en zaagmolen werken nog en deze kun je bekijken. Ook zijn er rondleidingen. Vrijwillige molenaars van de Molenstichting Lattrop Tiligte zorgen voor de molen.

singraven_watermolen

Waterkrachtvijzel

In 2021 werd op Singraven de compacte vijzel-aangedreven waterkrachtcentrale in werking gesteld. Deze centrale gebruikt de kracht van de Dinkel-rivier om groene stroom op te wekken. Om dit project te regelen, is de Coöperatie Duurzaam Singraven opgericht. Maar ook andere partijen, zoals het Waterschap en landgoed Singraven zelf, zijn erbij betrokken.

Stuur ons een bericht via WhatsApp