7 dagen per week geopend
Bezorgen in Nederland en Duitsland
Scherpe prijzen
Bikepacking Veel gestelde vragen

Bikepacking Veel gestelde vragen

Wat is bikepacking?

Bikepacking is een trend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het combineert backpacking en biking in één activiteit. Het is de ideale manier om de wijde wereld te verkennen op een avontuurlijke en ongebonden manier. Je reist met zo min mogelijk bagage op een budgetvriendelijke en duurzame manier. Het enige dat je echt nodig hebt is: een geschikte fiets, een toerfiets, gravelbike of mountainbike en een minimum aan bagage. De bagage hang je aan je fiets in speciale trekkingfietstassen.

Wat voor fiets heb ik daarvoor nodig?

Als je van plan bent om te gaan bikepacken dan kies je tussen snelheid en comfort. De toerfiets (bijv de Santos fiets) is zeer geschikt voor het asfalt. Ben je van plan om toch een beetje meer offroad te gaan, dan is wellicht de gravelbike een juiste keuze. Ga je helemaal offroad dan kies je voor de mountainbike.

Wat neem ik mee?

Zo weinig mogelijk. Je kiest je bagage zo zorgvuldig mogelijk. Je kunt voor je bikepacking tassen kiezen voor aan je stuur, onder je zadel en je frame. Slaap je in een tentje of fiets je van bijvoorbeeld B&B naar B&B dat is geheel aan jullie. Je bagage pas je hierop aan. Waar je absoluut niet op mag besparen is water en een reparatiekit. Dorst krijg je zeker, hopelijk rijd je niet lek.

Hoe bespaar ik gewicht?

Bikepacking is absoluut een trend en de outdoorfabrikanten springen hier dan ook zeker op in. Ga niet voor zware tassen aan je wielen, frame of stuur. Maar kies voor compacte tassen die speciaal gemaakt zijn voor bikepacking.

Hoe plan je de route?

Of je nu een weekend, een week of zelf langer op pad gaat, het is belangrijk dat je een goed plan maakt. Dat scheelt veel tijd onderweg en maakt de kans op een mooie ervaring groter. Er zijn een aantal punten heel belangrijk voor je op pad gaat:

  • Maak een plan en denk na over factoren zoals tijd, afstand en weer
  • Maak een route: Je kunt daarvoor kaarten, gidsen, websites en tips van andere bikepackers gebruiken. Bedenk altijd van tevoren waar je de nacht wilt doorbrengen en waar je eten en drinken kunt krijgen.
  • Maak een gps track: bepaal je route en gebruik een online applicatie om de route op kaart te tekenen en deze op je GPS of mobiel te zetten
  • En het belangrijkste is: geniet van je avontuur. Ben je onderweg toch wat strubbelingen tegen gekomen, gebruik deze om je volgende avontuur nog beter te plannen.

bikepacking_veel_gestelde_vragen_trekkingfietsen

Is bikepacking iets voor mij?

Ben je van plan om langer te fietsen of totaal niet te besparen op gewicht? Dan kun je altijd nog kiezen voor de toerfiets. Hier kun je makkelijk voor- en achtertassen kwijt. Hierdoor reis je meer comfortabel maar misschien iets minder snel. Avontuurlijk blijft het altijd.

Wat neem ik mee om mijn fiets onderweg te herstellen?

De reparatieset en deze verdient een vaste plek in je fietsuitrusting. Daarnaast is een binnenband, reparatietape en tie wraps ook geen overbodige luxe.

Stuur ons een bericht via WhatsApp