7 dagen per week geopend
Bezorgen in Nederland en Duitsland
Scherpe prijzen

Het Lutterzand

Rustgevend, adembenemend en betoverend

Het Lutterzand

Het Lutterzand

Het Lutterzand is perfect met de fiets te bereiken. Vanaf Actief Twente ben je met een kleine 20 minuten per fiets bij het Lutterzand. De afstand is ongeveer 5,5 km.

het_lutterzand

Natuurgebied het Lutterzand is een mooie plek aan de voet van een oude stuwwal uit de ijstijd. Het is behoorlijk groot, zo’n 600 hectare, en bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen, jeneverbesstruiken en prachtige bossen met grove dennen, berken en eikenbomen. Midden in dit gebied stroomt en kronkelt het riviertje De Dinkel.

De steile oevers van de Dinkel zijn nu de thuisbasis van vogels zoals de oeverzwaluw, ijsvogel en grote gele kwikstaart. In de winter stijgt het waterpeil flink, waardoor veel weilanden onder water komen te staan.

Het Lutterzand is ideaal voor wandel- en fietstochten. In september tot met maart kun je zelfs met een kano het riviertje verkennen. In het midden van het natuurgebied vind je de Groene Staart (Greun’n Stet), een prachtige bocht van 180° in de Dinkel met oevers tot wel 7 meter hoog. In 2007 is het Lutterzand erkend als Aardkundig Monument, wat betekent dat het gebied bijzonder is vanwege zijn aardkundige betekenis.

Wil je meer weten over de kanotochten op de Dinkel. Lees hier de blog van Carolien.

Stuur ons een bericht via WhatsApp