7 dagen per week geopend
Bezorgen in Nederland en Duitsland
Scherpe prijzen

Kasteel Bentheim

Het geheim over de grens

Kasteel Bentheim

Kasteel Bentheim

Ben je in voor een actieve fietstocht? Dan bezoek je kasteel Bentheim over de grens in Duitsland. De afstand is rond de 18 km. En je doet er ongeveer een uurtje over.

kasteel_bentheim

Kasteel Bentheim is een mooie bezienswaardigheid in het Münsterland (Duitsland). Het grote kasteel steekt hoog boven Bad Bentheim uit. Het dateert ongeveer uit het jaar 1050. Door allerlei gevechten is er veel gebeurd met het kasteel door de jaren heen. Rond 1160 hebben ze muren om het kasteel gebouwd, samen met de toren van de Sint-Catharinakerk en de kruittoren. Veel delen van het kasteel zien er vandaag nog steeds uit zoals in de middeleeuwen.

Rondleiding

Als je een rondleiding wilt door het kasteel, begin dan altijd eerst in het kasteelpark. Het uitzicht over de prachtige bloemperken naar het imposante kasteel is namelijk prachtig. Vanaf het zandstenen museum bereik je via een steile steeg de batterijtoren. Slechts een paar meter verder is de ingang om de bovenste burcht te bezoeken. Hier heb je unieke uitzichten over het Münsterland, Bad Bentheim en het kasteelpark.

Bad Bentheim

Is een leuk stadje met een sfeervol centrum. Naast het kasteel vind je er ook wellness parken, een openluchttheater en de zandsteengroeven. Je kunt er heerlijk wandelen, shoppen en mooie fietsroutes fietsen.

Stuur ons een bericht via WhatsApp